Search
Generic filters

Algemene Bridge Club Dronten (ABCD)

Algemene informatie

“Bridge heeft me zoveel gebracht” hoor je vaak zeggen. De bridgeclub, een kleine 200 leden, geeft je een groot sociaal netwerk met nieuwe contacten en er is een grote onderlinge verbondenheid met aandacht voor elkaar. Behalve op de club, bridgen de leden ook veel in huiselijke kring met (bridge)vrienden. Bridge spelen we in competitieverband op drie dagdelen, maandag- en donderdagmiddag en dinsdagavond. Bridge spelen we in onderling competitieverband en in de zomer spelen we losse drives. Speel gerust een aantal keren mee om de sfeer te proeven. Het bridgespel zelf is leuk en spannend, waarin iedereen zijn of haar best doet om een goed resultaat te behalen. We zijn een actieve vereniging met drives rondom Kerst en Pasen, een weekend samen weg en een jaarlijkse Horecadrive in het centrum van Dronten.

Wat je zeker moet weten

Bridgen kan je doen tot op hoge leeftijd; je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen! Onderzoek wijst uit, dat denksport een belangrijk positief gezondheidseffect met zich meebrengt. Bridge is bij uitstek een middel om eenzaamheid te voorkomen. Het geeft een wakker brein, een kleiner risico op depressie en dementie, een betere kwaliteit van leven en een hogere levensverwachting. Hoog in het vaandel bij de bridgeclub staan de bridgelessen. Mensen denken vaak dat bridgen moeilijk is, maar dat valt erg mee. Jaarlijks starten we in oktober met cursussen. Voor de leden zijn er ‘opfriscursussen’ en cursussen voor gevorderden. Als club doen we ook mee aan competities in het district IJsselstreek.

Doelgroep leeftijd

Iedereen is welkom bij Bridgeclub Dronten van jong tot oud. In de zomermaanden juni, juli en augustus zijn er losse bridgedrives op alle drie de dagdelen, waar ook recreanten van buiten de club aan mee kunnen doen.

Contactgegevens

Wil je meer weten neem dan contact op of bezoek onze website.