Algemene Bridge Club Dronten (ABCD)

Algemene informatie

“Bridge heeft me zoveel gebracht” hoor je vaak zeggen. De bridgeclub, ruim 200 leden, geeft je een groot sociaal netwerk met nieuwe contacten en er is een grote onderlinge verbondenheid met aandacht voor elkaar. Behalve op de club, bridgen de leden ook veel in huiselijke kring met (bridge)vrienden. Bridge spelen we in competitieverband op drie dagdelen, maandag- en donderdagmiddag en dinsdagvond. In de zomermaanden ligt de competitie weliswaar stil, maar bridgen we door met losse drives. Speel gerust een aantal keren mee om de sfeer te proeven. Het bridgespel zelf is leuk en spannend, waarin iedereen zijn of haar best doet om een goed resultaat te behalen. Maar bridge brengt ook gezelligheid met zich mee. We zijn een actieve vereniging met drives tijdens Kerst en Pasen, een weekend samen weg en een jaarlijkse Horecadrive in het centrum van Dronten. In de huidige coronaperiode, maar ook daarna, wordt er online gebridget. Ieder nieuw lid krijgt een persoonlijk aanspreekpunt (‘buddy’).

Wat je zeker moet weten

Bridgen kan je doen tot op hoge leeftijd; je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen! Onderzoek wijst uit, dat denksport een belangrijk positief gezondheidseffect met zich meebrengt. Bridge is bij uitstek een middel om eenzaamheid te voorkomen. Het geeft een wakker brein, een kleiner risico op depressie en dementie, een betere kwaliteit van leven en een hogere levensverwachting. Hoog in het vaandel bij de bridgeclub staan de bridgelessen. Mensen denken vaak dat bridgen moeilijk is, maar dat valt erg mee. In oktober 2021 starten we met twee beginnerscursussen, één ‘s middag en één ’s avonds. Op welke dagen van de week deze cursussen gegeven gaan worden is vòòr de zomervakantie bekend. Voor de leden zijn er ‘opfriscursussen’ en cursussen voor gevorderden. Als club doen we ook mee aan competities in het district IJsselstreek. De bridgeclub vindt het belangrijk om lokaal actief te zijn en maatschappelijke verantwoordelijkheid te dragen. Zo maken we deel uit van het ‘Lokaal Sportakkoord’ en van de Coalitie ‘ZamenEen’.

Doelgroep leeftijd

Iedereen is welkom bij Bridgeclub Dronten van jong tot oud. In de zomermaanden (half mei tot eind augustus) zijn er losse bridgedrives op alle drie de dagdelen, waar ook recreanten van buiten de club aan mee kunnen doen. Alle clubleden kunnen mee doen aan online bridgen en het biedt een extra mogelijkheid voor degenen die ’s avonds liever thuisblijven. Ook mensen met een handicap, bijvoorbeeld als je slecht ter been bent, kunnen bij de bridgeclub zowel fysiek als online bridgen.

Contactgegevens

Wil je meer weten neem dan contact op of bezoek onze website.