Sportverkiezing

Op vrijdag 21 januari 2022 vindt in de Meerpaal de traditionele, jaarlijkse sportverkiezing van de gemeente Dronten plaats. Alle kampioenen worden dan gehuldigd en er wordt bekend gemaakt wie in het sportjaar 2021 (de periode die loopt van 31 december 2019 tot en met 31 december 2021) de winnaars zijn in de categorieën:

·         Sportman

·         Sportvrouw

·         Sportploeg

·         Coach

·         Sporter (m/v)/sportploeg aangepast sporten

·         Talent jongen/meisje (tot 18 jaar)

·         Jeugdsportploeg (tot 18 jaar)

·         Vrijwilliger

De jury van de Stichting Sportpromotie Dronten stelt per categorie een lijst op van genomineerden en kiest uit die genomineerden de winnaars. Niet alleen sporters en sportverenigingen, maar iedereen kan kandidaten opgeven.

Hoe meer aanmeldingen we binnenkrijgen, des te groter de kans dat op 21 januari ook echt de beste sporters van Dronten op het podium van de Meerpaal staan. Bovendien is dit dé kans voor verenigingen om hun sporters extra aandacht te geven.

De Stichting Sportpromotie Dronten en de jury roepen dan ook iedereen op om kandidaten voor de bovenstaande categorieën aan te melden. Dat kan tot en met donderdag 23 december 2021 

Dit jaar zal er ook een speciale prijs worden uitgereikt aan sporters en sportploegen die in het sportjaar 2020 (van 1 december 2019 tot en met 31 december 2020) uitsluitend als gevolg van coronamaatregelen ‘net niet’ kampioen zijn geworden. De verenigingen kunnen hiervoor sporters of ploegen aanmelden, met een maximum van twee aanmeldingen per vereniging. De jury van de Stichting Sportpromotie Dronten zal bepalen aan welke aangemelde sporters/sportploegen deze speciale prijs zal worden uitgereikt, uitsluitend door hun vereniging aangemelde sporters/sportploegen komen hiervoor in aanmerking.

Overigens zijn alle sporters, sportbestuurders en sportliefhebbers uit Dronten van harte welkom op 21 januari. In een nieuwe opzet belooft het een speciale, sportieve en spectaculaire avond te worden.

Indien (aangepaste) coronamaatregelen de verkiezing in uitgebreide vorm onmogelijk maken, dan zullen verkiezing en huldiging in aangepaste vorm plaatsvinden, in overeenstemming met hetgeen op dat moment wel mogelijk is.