Search
Generic filters

Wandelen Huis voor Taal

Wandelgroep voor anderstaligen in Swifterbant met Huis voor Taal

Uit huisbezoeken van de buurtwerker van de Meerpaal in de buurt bleek dat er ook veel hulpvragen binnen komen uit de doelgroep van anderstaligen. Vaak zijn het allochtonen die deelnemen aan een cursus  vanuit Huis voor Taal.

De deelnemers doen een inburgering cursus en hebben moeite om het Nederlands onder de knie te krijgen.

Door de ongedwongen manier tijdens het wandelen kan je over de dagelijkse dingen die je tegenkomt het Nederlands oefenen. Tijdens het lopen kan je altijd over het populairste onderwerp in Nederland praten en dat is natuurlijk het weer, maar ook kom je herfst kleuren tegen en andere mensen kan je groeten en zo zijn er vele onderwerpen die je in je eigen tempo kunt oefenen. Els Koot, vrijwilligster bij Huis voor taal in Swifterbant, liep ook al langer rond met het idee van een wandelgroep. Hierna werden de handen ineen geslagen en de organisatie in gang gezet. Vanuit Huis voor Taal loopt er iedere week een coach mee die aandacht schenkt aan de taal.

Mevr. Koot verzorgt de wandeling en samen met de buurtsportcoach van Sport in Dronten hopen ze op een leuke gemotiveerde groep anderstaligen en mensen die moeite hebben met de Nederlandse taal die op deze manier het Nederlands leert spreken.

Opgeven hoeft niet, kom gewoon langs en wandel lekker mee.

Meer informatie: andre.warners@meerpaal.nl (06-30995155)