Search
Generic filters

Partners & supporters

Kernboodschap JOGG Dronten

Overgewicht is een steeds groter probleem onder jongeren. Ongezond voedsel ligt voor het grijpen. We beperken daarnaast onszelf én onze kinderen op het gebied van beweging, door de vele uren die we achter het scherm zitten. Dat er in de kantines meer frikandellen worden verkocht dan fruit, doet alle alarmbellen rinkelen.

Jongeren op Gezond Gewicht

JOGG staat voor Gezonde Jeugd, Gezonde Toekomst. Het is een landelijke interventie om overgewicht bij kinderen terug te dringen. Dit doen we door te focussen op de omgeving van het kind. Samen met lokale partijen werken we aan verandering.

Want ook in Dronten staan welvaartsziekten als obesitas, diabetes en hart- en vaatziektes voor de deur. Niet voor niets trekt de overheid aan de bel met feiten en cijfers over deze welvaartsziekten, die verantwoordelijk zijn voor ongeveer 60% van alle sterfgevallen in Nederland. Op dit moment is één op de zeven kinderen in de gemeente Dronten te zwaar. Een schokkend aantal als je bedenkt dat deze jeugd onze toekomst is. Als het probleem zich nu al in deze vorm aandient, hoe ziet onze maatschappij er dan over 30 jaar uit?

Tijd voor verandering! Partnerschap is essentieel bij een verandering. Wij hebben jullie hulp dan ook hard nodig voor het creëren van een gezonde omgeving om in op te groeien. Dit betekent niet dat we al het ongezonde voedsel willen verbannen. Maar we zijn wel op zoek naar gezonde alternatieven. Denk hierbij aan gezonde producten in kantines of meer bewegen in pauzes. Alle kleine stapjes die we samen maken met partijen die rondom de jongeren staan, dragen bij om dit landelijke probleem lokaal aan te pakken. Want uiteindelijk is gezondheid van ons allemaal!

In Dronten werken wij met partners & supporters

JOGG partners

JOGG Dronten is altijd op zoek naar partijen die een bijdrage willen leveren aan de JOGG beweging. Dit kan op verschillende manieren:

  • Mensen: Personele capaciteit: kennis, expertise en vrijwilligers 
  • Massa: Enthousiaste partijen kunnen andere partijen overhalen mee te doen
  • Middelen: Bijdragen in natura, bijvoorbeeld fruit of waterflesjes
  • Media: Inzet van communicatieadvies en- middelen
  • Munten: Financiële bijdrage 
 

Wil je ook partner of supporter worden? Neem dan contact op met Marjo de Groot: marjo.degroot@meerpaal.nl 

© FotostudioWierd Ondertekening samenwerkingscontract Albert Heijn Dronten centrum & West, gemeente Dronten, De Meerpaal Welzijn en JOGG