Search
Generic filters

Steun voor verenigingen

Gemeente Dronten wil ondernemers en verenigingen steunen die verplicht zijn om de coronatoegangsbewijzen en identiteitsdocumenten van het publiek te controleren. Het college heeft daarom de ‘Subsidieregeling controle coronatoegangsbewijzen’ vastgesteld. Ondernemers en verenigingen in de horeca, sport, cultuur en evenementenbranche kunnen een vergoeding aanvragen voor de kosten van de verplichte controles.

De Subsidieregeling controle coronatoegangsbewijzen is gepubliceerd op de website van de gemeente Dronten: https://www.dronten.nl/direct-regelen/belastingen-en-subsidies/subsidies/vergoeding-controle-coronatoegangsbewijzen. In de subsidieregeling kunt u de voorwaarden van de subsidie lezen, dus wie er in aanmerking komt voor een subsidie, voor welke kosten een subsidie aangevraagd kan worden en in welke periode de kosten moeten zijn gemaakt. De subsidieregeling geeft ondernemers en verenigingen de mogelijkheid om een tegemoetkoming aan te vragen van maximaal € 2.000 per publiek toegankelijke plaats waarvoor de controleplicht geldt. Er is een subsidieplafond van € 108.180, waardoor minimaal 54 aanvragen gehonoreerd kunnen worden.

Ondernemers en verenigingen die een subsidie willen aanvragen moeten het aanvraagformulier invullen en opsturen of mailen naar de gemeente. Ook moet er een specificatie van de gemaakte kosten worden meegestuurd. Er is alleen een vergoeding mogelijk van kosten uit de periode 22 september tot en met 31 december 2021.
Aanvragen worden op volgorde van binnenkomst afgehandeld, het is ‘wie het eerst komt, het eerst maalt’. De subsidie moet voor 1 februari 2022 worden aangevraagd.