Search
Generic filters

‘Juist dat gevaarlijke gaf mij heel veel adrenaline’

Van jongs af aan is de 20-jarige Judith van den Hof al bezig met sport.

‘Ik begon in groep 2 met ballet. Daarna heb ik voor een lange tijd geturnd. De wedstrijden vond ik heel erg leuk, maar de trainingen minder.’ Uiteindelijk vond ze de perfecte combinatie. Turnen met een twist: voltige! Bij de Flevomanege in Dronten.

Voltige is kort gezegd turnen op een paard. Het paard heeft een speciaal zadel met beugels op. De sporters houden zich hieraan vast als ze de oefeningen doen. Een ander longeert het paard met een lang touw. Daardoor blijft het dier steeds in dezelfde baan lopen. ‘Ik trainde lekker vaak. Het was uitdagend en ook wel gevaarlijk, omdat je wel eens valt. Maar, juist dat gevaarlijke gaf mij heel veel adrenaline.’

Judith: ‘Voltige is vooral een kwestie van durven. Daarnaast is het wel handig als je lenig en sterk bent. Ik was de langste in mijn team en moest daarom vaak anderen optillen. Dat is soms nog best spannend, omdat je een paar meter boven de grond op een bewegend paard zit.’

Aankomen in spiermassa

Tegenwoordig is Judith regelmatig in de sportschool te vinden. GymInn om precies te zijn. ‘Hier kan ik alles trainen wat ik wil, maar mijn belangrijkste doel is meer spiermassa te krijgen. Ik houd bij hoeveel vooruitgang ik boek. Toen ik begon bij de sportschool kon ik bijvoorbeeld 80 kilo aan bij hip thrusts. Nu is dat al 110.’

Judith sport vier á vijf keer per week en traint ze vooral buik- been en bilspieren. ‘Ik train ook mijn rug en armen en probeer door goede oefeningen mijn kracht ook sterker te maken. Vaak ga ik samen met vriendinnen of mijn vriend naar de sportschool. Hoe meer mensen, hoe gezelliger. Sporten is goed voor je en het is super om naar doelen toe te werken en om die uiteindelijk ook te behalen. Ik krijg hier zoveel energie van! Thuis neem ik gezonde shakes om mijn spieren goed te laten herstellen.’

Gesloten hoofdstuk

Het mooie van sporten op de sportschool en voltige is de diversiteit. Het trainen van verschillende spieren, maar ook de combinatie van lenigheid en werken met dieren… en de adrenaline en spanning voor wedstrijden. En dát allemaal in de buurt. Dronten heeft wat sporten betreft veel te bieden!’