Search
Generic filters

Lage Vaart Race

UNIEK ZWEMEVENT DWARS DOOR DRONTEN:
zondag 18 juni – eerste editie Lage Vaart Race

Op zondag 18 juni 2023 wordt de eerste editie van de Lage Vaart Race georganiseerd, een uniek zwemevenement in het open water dwars door Dronten. Tijdens deze wedstrijd bieden we afstanden voor zowel de recreatieve zwemmers als triatleten en wedstrijdzwemmers, variërend van 250 meter tot en met 3 kilometer. De start- en finishlocatie is bij de Survivalvereniging in Dronten.

Programma
Tijdens de eerste editie van deze open water wedstrijd wordt een baan van 500 meter uitgezet. De hele landelijke open water zwem top wordt in Dronten verwacht, deze zwemmers zullen namelijk gaan strijden voor punten voor het landelijke KNZB open water klassement.

Natuurlijk wordt er ook gedacht aan de recreatieve zwemmer met de mogelijkheid tot het zwemmen van een prestatietocht van 250 meter, 500 meter en 1.000 meter. Uniek voor het open water zwemmen is dat er ook een zwemnummer speciaal voor G-zwemmers is. Tot slot is er ook nog een speciale race voor triatleten. Door dit brede programma aanbod is er voor elke zwemliefhebber een afstand naar wens te zwemmen.

De inschrijving van dit event is inmiddels geopend via www.zuiderzeezwemmers.nl/lagevaartrace

Stichting Open Water Zwemmen Dronten
Adri Pasman, voorzitter van de Stichting Open Water Zwemmen Dronten, is de drijvende kracht achter dit evenement. “We zien de laatste jaren het aantal open water wedstrijden in Nederland teruglopen. Met een enthousiaste groep open water zwemmers hebben we de koppen bij elkaar gestoken en gekeken welke mogelijkheid er is om hier in Dronten een wedstrijd te organiseren. Het is ons gelukt een geschikte locatie te vinden en een veelzijdig programma op te stellen waardoor er voor alle zwemmers een passende zwemafstand is. We hopen op een hoge opkomst zodat we hier een jaarlijks evenement van kunnen maken!”.

Datum

18 jun 2023
Expired!

Tijd

10:00 - 16:30