Search
Generic filters

CyclingDronten

Algemene informatie

In 2018 ontstond het idee bij een paar fanatieke fietsers om een fietsgroep op te richten zonder verplichtingen. Dus geen lidmaatschap, geen verplichte fietskleding en gewoon meefietsen als je zin hebt. Kun je niet, ook prima, en je hoeft je nergens af te melden.

Van april tot en met oktober wordt er iedere donderdagavond gefietst. De start is om 19.00 uur op het Redeplein en de rit duurt circa twee uur.

Een beetje afhankelijk van het aantal deelnemers dat er op een avond is, wordt er in principe gefietst in vijf groepen. De groepen zijn ingedeeld op snelheid en hebben allemaal een wegkapitein voor de begeleiding van de groep. De snelste groep fietst gemiddeld zo rond 38 kilometer per uur en de langzaamste rond 28 kilometer per uur. De andere groepen zitten daar ergens tussenin. Ook worden er in het seizoen in de weekenden regelmatig toertochten gehouden, variërend van 80 tot 100 kilometer. Daarnaast worden er samen met BikeAdventures nog een aantal toertochten en sleutelavonden gehouden. Het motto van iedere groep is ‘Veiligheid boven alles en samen uit, samen thuis’.

Doelgroep leeftijd

Volwassenen

Contactgegevens

Wil je meer weten neem dan contact op of bezoek onze website.