Search
Generic filters

Verdien €100,- voor je clubkas

Ruim afval op langs de Randmeren in gemeente Dronten of Zeewolde en verdien €100,- voor de clubkas van je vereniging

Beste vereniging,

Dragen jullie als vereniging graag een steentje bij aan het oplossen van de plasticsoep in de gemeente Dronten of Zeewolde? En vinden jullie schone oevers ook belangrijk? Kom dan op zaterdag 5 maart 2022 met je vereniging de oevers van de Randmeren opruimen en verdien hiermee €100,- voor jullie clubkas.

Plasticsoep
Plastic flesjes, piepschuim en sigarettenfilters: wie een wandeling langs de Randmeren maakt, ziet overal afval liggen. Als dat niet wordt opgeruimd, belandt het afval in de meren en uiteindelijk in de zee. Daar richt plasticsoep veel schade aan het leven in zee aan.

Schone Rivieren
De opruimactie langs de Randmeren is onderdeel van Schone Rivieren, een initiatief van IVN Natuureducatie, Plastic Soup Foundation en Stichting De Noordzee. Ons doel? Geen afval meer via rivieren en meren naar de zee. Naast de opruimacties doen we ook een grootschalig meerjarig afvalonderzoek met behulp van citizen science. Dat is dataverzameling door vrijwilligers voor wetenschappelijk onderzoek. De resultaten uit het onderzoek worden gebruikt om beleidsmakers en bedrijven aan te spreken om beleid aan te scherpen en lekkages te stoppen.

Hoe kun je als vereniging meedoen?
Om mee te kunnen doen, is er een groep nodig van circa 10 enthousiaste personen die op zaterdag 5 maart 2022 willen helpen met opruimen. Kom je met kinderen opruimen dan is er minimaal één volwassene per groepje van vijf kinderen nodig. Eén persoon treedt op als contactpersoon voor jullie vereniging. Informatieavond op donderdag 17 februari 2022 Op 17 februari organiseren wij ’s avonds van 20.00 – 21.00 uur een informatiebijeenkomst voor de contactpersonen van alle verenigingen die meedoen. Deze bijeenkomst vindt online plaats via Teams. Het is belangrijk dat de contactpersoon van jullie verenging die avond beschikbaar is.

De opruimactie
De opruimactie vindt plaats op zaterdagochtend 5 maart 2022 van 9.00 – 12.00 uur. We verdelen de op te ruimen oevers op in trajecten van 1 tot 2 kilometer. Op de informatiebijeenkomst bepalen we welke vereniging welk traject opruimt.

Wij zorgen in samenwerking met de gemeente voor:
–  Materialen zoals handschoenen, knijpers, vuilniszakken en verzamelcontainers
–  Beknopte instructie voor opruimacties met veiligheidsinstructies etc.
–  Een hele leuke dag!

Aanmelden
Wil jouw vereniging meedoen? Meld je dan hier aan voor de opruimactie.
Je kunt je vereniging tot en met zondag 13 februari aanmelden. Zijn er meer verenigingen dan trajecten beschikbaar, dan vindt er een selectie plaats. Op maandag 14 februari 2022 ontvang je bericht of jouw vereniging mee kan doen.

Neem voor meer informatie contact op met Inge Beukema via i.beukema@ivn.nl 

Groeten,
Team Schone Randmeren Flevoland