Aikido Dronten

Algemene informatie

Alhoewel Aikido onder de budo-sporten valt is het geen vechtsport in die zin dat er wedstrijden gehouden worden. Aikido is meer te zien als een effectieve verdedigende sport waarbij harmonie de boventoon voert. Het gaat er in eerste instantie niet om de tegenstander te elimineren maar eerder te laten ondervinden dat vechten niet de oplossing is. Aikido kan daarom vertaald worden als “De weg van de innerlijke energetische harmonie”. Juist als je de innerlijke rust vindt zal je deze uitstralen door jouw houding en jouw toon.

Wat je zeker moet weten

Het leren van Aikido is gebaseerd op 3 pijlers: een solide basis in de vorm van correcte technieken,voetenwerk en houding ontwikkeld door het naleven van de etiquette en het regelmatig gedreven trainen een interne orientatie, gericht op energiebeheer en innerlijke ruimte, en een externe orientatie gericht op het vrijzetten en transformeren van agressie en de kunst van het edele vechten

Doelgroep leeftijd

Bij Aikido is er geen maximum leeftijd. Wel hanteert Aikido Dronten een minimum leeftijd. Deze is gesteld op jeugd vanaf het voortgezet onderwijs.

Contactgegevens

Wil je meer weten neem dan contact op of bezoek onze website.